Koninklijke De Vries Scheepsbouw

Montage

De vakdiscipline Montage bestaat uit constructiebankwerkers, inbouwmonteurs, pijpfitters en loodgieters.

Costructiebankwerkers

De constructiebankwerkers fabriceren en monteren stalen en aluminium constructies voor inbouwcomponenten in machinekamers. Ook maken zij lichte constructies voor het plaatsen van onder meer schakelkasten, lekbakken, wanden, bordessen en vloeren.  

Inbouwmonteurs

De inbouwmonteurs plaatsen machines, motoren, pompen en elektrische componenten. Ook fabriceren en monteren zij de diverse systemen die aan boord van onze jachten voorkomen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het afleveren van montage- en constructiewerk dat voldoet aan specificaties en kwaliteitsnormen. Het plaatsen en monteren van de machines en apparatuur aan boord van het schip maakt eveneens deel uit van de werkzaamheden.

Loodgieters

De loodgieters installeren sanitaire installaties in de machinekamer en technische ruimtes, evenals in de luxe accommodaties van het jacht. Ze lezen schematische tekeningen en meten de leidingen en installaties in. Ook bepalen zij de pijplengte en -dikte op basis van technische tekeningen, vervaardigen zij de leidingen, bouwen het leidingwerk op en monteren het af. De gebruikte materialen zijn koper en kunststof.

Pijpfitters

De pijpfitters zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en monteren van onder meer brandstof-, koelwater- en lenssystemen aan boord. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen.

Vacatures

Kijk hier voor een overzicht van alle vacatures.

Foto © Charne Coetzer

Koninklijke De Vries Scheepsbouw